Tzatziki - dip

 

 

 

 

Bez kterého si Řekové neumí představit žádné grilování ani mezze talíř.

Ingredience:

  • 300 g řeckého jogurtu

  • 1 salátová okurka

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy

  • čerstvý kopr (volitelně)

  • sůl, pepř

Postup:

  1. Okurku nastrouhej najemno a vymačkej přebytečnou vodu.

  2. Smíchej jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej, ocet/citron, kopr a dochuť solí a pepřem.

  3. Nech vychladit alespoň 1 hodinu, aby se chutě propojily.

👉 Podávej jako dip k pita chlebu, grilovanému masu nebo jen tak k zelenině.

Záznamy nebyly nalezeny...