Briam – voňavá teplá pečená specialita
Briam – řecká pečená zelenina 🥔🍆🍅🫑🫒
(Bývá přezdíván „řecké ratatouille“)
Tradiční rodinný pokrm z venkova.
Základ je jednoduchý – spousta čerstvé zeleniny + velké množství kvalitního olivového oleje.
Vegetariánský, zdravý, vydrží i několik dní (často chutná druhý den ještě lépe).
Ideální ukázka toho, že řecký olivový olej není jen přísada, ale hlavní hvězda jídla.

Ingredience:
✅ brambory
✅ lilek
✅ cuketa
✅ rajčata
✅ paprika
✅ cibule
✅ česnek
✅ petržel
✅ sůl
✅ pepř
✅ oregano
✅ extra panenský olivový olej
Postup:
1. Nakrájej všechnu zeleninu na plátky/kostičky.
2. Smíchej se solí, pepřem, oreganem a bohatou dávkou olivového oleje.
3. Dej do pekáče, přidej rajčatové pyré + trochu vody.
4. Peč cca 1,5 hodiny, dokud zelenina krásně nezměkne a olej nevytvoří bohatou omáčku.
👉 Podávej s fetou a chlebem.
Dobrou chuť,
přeje MARTOLEA
Záznamy nebyly nalezeny...